duminică, 14 iulie, 2024

Consultare publică în comuna Vadu Pașii pentru construcția unei rețele de gaze

Consultare publică în comuna Vadu Pașii pentru construcția unei rețele de gaze

Facebook
Twitter
Email

O firmă din Italia este dispusă să investească câteva milioane de lei pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale a localității Vadu Pașii. Singurul impediment ar fi spun investitorii, certitudinea că vor avea cel puțin 3500 de abonați la noua rețea ce ar putea fi realizată doar din investiții private.

Pentru a fi siguri de oportunitatea unei astfel de investiții, afaceriștii italieni au apelat la ajutorul autorităților locale pentru completarea unui chestionar în care toți sătenii să se pronunțe dacă vor sau nu să se branșeze la rețea.

Costurile nu sunt deloc de neglijat, astfel că unele imobile pot achita chiar și 3000 de lei pentru branșament. Din acest motiv consultarea publică este singura opțiune pentru realizarea unui plan viabil de investiții.

Începând de luni , câțiva reprezentanți de la primăria din localitate vor bate la ușile sătenilor pentru a completa chetionarul care va decide dacă majoritatea este dispusă să plătească prețul pentru branșament.

Și comunele limitrofe, Săgeata și Mărăcineni încearcă diverse modalități pentru a conecta comunitățile la rețeaua de gaze naturale.

Dacă la Mărăcineni autoritățile locale caută o soluție similară care să acopere din banii unei firme private costul lucrărilor, autoritățile din Săgeata încă se mai gândesc la un eventual parteneriat cu cei din Vadu Pașii , întrucât coloana magistrală de gaze trece chiar pe la marginea localității.

Prețurile la lemnul de foc aproape ca sau dublat in ultimii doi ani iar incalzirea cu gaze e mult mai avantajoasa in acest moment,nemaivorbind de confortul creat.

Iată cum arată formularul pe care sătenii din Vadu Pașii sunt rugați să-l completeze:

gaze vadu

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.