Constantin Toma: ”Prin disponibilizarea celor peste 300 de polițiști locali municipalitatea va economisi circa 300.000 de euro”

O nouă organigramă a Poliției Locale, aprobată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, urmează să-și producă efectele. Primarul Constantin Toma a anunțat, în postarea săptămânală de pe Facebook, că prin disponibilizarea celor peste 300 de polițiști locali municipalitatea va economisi circa 300.000 de euro.

Avizarea de către ANFP a noii organigrame a Poliției Locale vine la scurt timp după ce a fost transformată în instituție cu personalitate juridică prin votul aleșilor locali municipali.

De asemenea, municipalitatea a solicitat spre aprobare o nouă organigramă Primăriei după transformarea Direcției de Poliție Locală în serviciu cu personalitate juridică, măsură ce ar genera deblocare angajărilor din Primăria Buzău.

”Urmează să ne vină noua organigramă avizată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici prin care o să reușim să disponibilizăm în sfârșit cei peste 300 de polițiști locali făcând astfel o economie lunară de vreo 300.000 de euro, bani care vor merge la asfaltări și reasfaltări în municipiul nostru. Cu acest prilej o să avem și cea de-a doua organigramă, respectiv organigrama fără poliție locală, și putem să începem astfel să funcționăm normal prin angajarea a aproape 200 de oameni care ne lipsesc în acest moment din organigrama deja aprobată dar care la momentul acesta este suspendată printr-o decizie a Tribunalului Buzău”, a declarat Constantin Toma în mesajul înregistrat.

De partea cealaltă, reprezentanții polițiștilor locali disponibilizați au atacat în instanță hotărârea prin care Direcția de Poliție Locală a fost transformată în serviciu cu personalitate juridică, iar primul termen în procesul nou intentat este programat pentru data de 13 februarie la Tribunalul Buzău.

Fii Reporter