sâmbătă, 15 iunie, 2024

Consiliul Județean Buzău se va muta într-un sediu nou reabilitat cu fonduri europene

Consiliul Județean Buzău se va muta într-un sediu nou reabilitat cu fonduri europene

Facebook
Twitter
Email

Consiliul Județean Buzău va desfășura o parte din activitatea sa într-un sediu nou, conform unui anunț recent. Imobilul respectiv a fost folosit ca garaje pentru funcționarii PCR înainte de Revoluție și, mai recent, ca sediu al unui trust de presă.

Imobilul se află în spatele clădirii administrative actuale a Consiliului Județean Buzău și va fi reabilitat complet cu fonduri europene în valoare totală de 2,7 milioane de euro, prin intermediul unui program al Agenției Fondului pentru Mediu.

După finalizarea reabilitării, Consiliul Județean Buzău intenționează să utilizeze clădirea pentru desfășurarea unor activități administrative.

În ședința extraordinară de marți a Consiliului Județean Buzău, s-a aprobat forma actualizată a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a clădirii din spatele sediului CJ Buzău.

În viitor, acest imobil va intra într-un amplu proces de reabilitare iar după finalizarea lucrărilor, va deveni un al doilea sediu al Consiliului Județean Buzău.

Această inițiativă este un exemplu al utilizării fondurilor europene pentru dezvoltarea infrastructurii locale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă ale funcționarilor publici, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Banii necesari modernizării clădirii, respectiv 2,7 milioane de euro, vor fi accesați printr-un program coordonat de Administrația Fondului pentru Mediu. În prezent, este în curs de semnare contractul de finanțare de către reprezentanții Agenției Fondului pentru Mediu.

Petre Emanoil Neagu spune că noul sediu va fi unul modern și va aduce facilități atât angajaților, cât și cetățenilor care ajung la birourile instituției. Potrivit proiectului, clădirea va fi cosolidată, va fi reabilitată din punct de vedere energetic și va fi dotată cu mobilier nou.

În premieră, pe lângă birouri și săli de ședință, noul sediu va avea cantină și sală de mese. De asemenea, se va amenaja și o sală de ședințe cu dotări după ultimele standarde.

În acest loc, înainte de Revoluție, a funcționat parcul auto al comitetului județean Buzău al Partidului Comunist Român, știut ca „garajele partidului”. Recent, clădirea a găzduit un trust de presă. În urmă cu mai bine de patru ani, imobilul a fost cumpărat de Consiliul Județean Buzău, contra sumei de un milion de euro.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.