joi, 29 februarie, 2024

Consiliul Județean Buzău continuă să sprijine comunități de dincolo de Prut

Consiliul Județean Buzău continuă să sprijine comunități de dincolo de Prut

Facebook
Twitter
Email

După ce, în ultimii ani, a dezvoltat relații de cooperare cu raioanele Soroca și Dubăsari, iar, recent și cu municipiul Chișinău, astăzi, autoritățile buzoiene au semnat un acord similar și cu Raionul Strășeni, din Republica Moldova.

Documentul, semnat de către președintele Consiliul Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, și Viorel Jardan, președintele Consiliului Raional Strășeni, vizează proiecte comune de dezvoltare economică și socială, în beneficiul comunităților pe care le reprezintă.

Raionul Strășeni se află în zona centrală a Republicii Moldova și are o populație de aproximativ 88 de mii locuitori. Municipiul de reședință este orașul Strășeni, situat la doar 23 de kilometri de capitala Chișinău.

Raionul Strășeni este cunoscut și pentru Rezervația „Codrii”, cu o floră și faună extrem de bogate, tot aici aflându-se și legendarul stejar al lui Ștefan cel Mare, cu o vârstă de peste 500 ani.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.