duminică, 14 iulie, 2024

Consilierii județeni PNL nou aleși au boicotat ședința de înmânare a certificatelor

Consilierii județeni PNL nou aleși au boicotat ședința de înmânare a certificatelor

Facebook
Twitter
Email

Miercuri, în sala de ședințe a Consiliului Județean Buzău, într-un cadru festiv, au fost înmânate certificatele de consilieri județeni aleși în urma scrutinului din 9 iunie.

Cea care a oficiat ceremonia a fost președintele Biroului Electoral Județean Buzău, Paraschiva Dumitru, alături de prefectul Buzăului, Daniel Țiclea.

Rând pe rând, noii aleși au primit din partea conducerii BEJ Buzău certificatele de consilieri județeni.

Aleșii județeni ai PNL au boicotat ședința de de miercuri a Biroului Electoral Județean.

Aceștia și-au motivat absența printr-o adresă, în care aduc o serie de acuzații Biroului Electoral Județean Buzău.La Consiliul Județean Buzău, ponderea pe partide este următoarea: PSD – 21 de mandate, PNL – 7 mandate, AUR – 4 mandate, cu mențiunea că în lista PNL ar putea apărea modificări, deoarece unul dintre aleși, Carmen Ichim, a anunțat că va renunța la calitatea de consilier județean, urmând să își continue activitatea la conducerea Gărzii de Mediu Buzău.

Din luna octombrie, funcția de președinte al CJ Buzău va fi ocupată de social-democratul Lucian Romașcanu, președintele PSD Buzău, care a lipsit de la festivitatea de miercuri.

Președintele instituției și noii consilieri județeni vor depune jurământul într-o ședință programată în luna octombrie. Tot atunci vor fi aleși, prin vot, și cei doi vicepreședinți.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.