Compania de Apă bagă vrajbă între primarul municipiului Buzău şi preşedintele Consiliului Judeţean

Primarul Constantin Toma declară că preşedintele Petre Neagu nu îl susţine în demersul de a face curăţenie în conducerea Companiei de Apă deoarece o parte a familiei preşedintelui CJ lucrează în cadrul instituţiei amintite, iar actualul director al Companiei, Ionel Tescaru, îşi are unele rude angajate în Consiliul Judeţean. În replică, Petre Emanoil Neagu a declarat că nu va susţine o ilegalitate indiferent cine o va face.

Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Buzău 2008” a avut loc joi, 06 octombrie la sediul Consiliului Judeţean cu participarea celor 35 de membri, majoritatea primari ai localităţilor care formează Asociaţia. Şedinţa disputată cu uşile închise a avut pe ordinea de zi 7 proiecte precum şi un punct de diverse.

După aproape 3 ore şi jumătate de discuţii, toate proiectele aflate pe ordinea de zi au fost aprobate. Acest lucru înseamnă încă o înfrângere pentru primarul Buzăului Constantin Toma care spera să blocheze iniţiativele Companiei de Apă, prin votul primarilor PSD. Edilul social-democrat avea speranţe cu atât mai mari cu cât 33 din cei 35 de membri ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Buzău 2008” sunt reprezentanţi ai PSD, în frunte cu presedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

La finalul şedinţei A.D.I. 2008 nu au lipsit atacurile venite din partea primarului Constantin Toma la adresa şefului Consiliului Judeţean. Toma a declarat că Neagu susţine toate acţiunile Companiei de Apă deoarece o parte a familiei sale lucrează în cadrul instituţiei amintite, iar Tescaru îşi are unele rude angajate în Consiliul Judeţean. În replică, Petre Emanoil Neagu a declarat că nu va susţine o ilegalitate indiferent cine o va face. Acesta a recunoscut faptul că este prieten cu Tescaru aşa cum şi primarul Buzăului este prieten cu directorul Companiei de Apă. În acest sens, el îi reaminteşte edilului de excursiile şi partidele de tenis de masă jucate cu Ionel Tescaru în perioada prieteniei lor.

Înfrângerea usturătoare lasă să se întrevadă şi o ruptură clară între primarul Buzăului, Constantin Toma şi liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu. Dacă anterior Ciolacu i-a oferit un sprijin constant şi necondiţionat edilului, acum lucrurile par a se fi schimbat. Deputatul Marcel Ciolacu a refuzat să-i influenţeze pe 32 de primari PSD din componenţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, preferând ca aceştia să decidă ceea ce este mai bine pentru comunitatea lor.

Fii Reporter