Comerț cu pește plin de viermi, în magazine din Râmnicu Sărat

Un lot de peşte infestat cu viermi a ajuns în două magazine din Râmnicu Sărat, după ce o firmă distribuitoare din Ilfov a importat din Spania 23 de tone de merlucius congelat, în cazul căruia analizele efectuate ulterior au indicat prezenţa unor larve ce provoacă boli grave.

Marfa a ajuns peste tot în ţară, astfel că toate direcţiile sanitar veterinare au fost puse în alertă şi au început controale. Astfel au fost descoperite la Râmnicu Sărat două magazine care se aprovizionaseră din lotul cu peşte infestat.
Din păcate, din această marfă, o parte a ajuns la consumatori, după cum precizează directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău, Marijan Milea.

Afecţiunea provocată de aceste larve dezvoltă simptome variate: de la urticarie până la şoc anafilactic asociat cu infecţii gastro-intestinale. Majoritatea cazurilor de boală au fost asociate consumului de produse tradiţionale din peşte crud, insuficient tratat termic sau marinat care conţine larve infestante.

Pe de altă parte, autorităţile medicale dau asigurări că paraziţii găsiţi în peştele adus din Spania este distrus prin congelare. Autorităţile sanitar veterinare dau asigurări că peştele infestat nu a ajuns şi în alte magazine din județul Buzău.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI