joi, 29 februarie, 2024

Comercianții din Bazar s-ar putea muta în Galleria Mall. Este propunerea primarului Constantin Toma

Comercianții din Bazar s-ar putea muta în Galleria Mall. Este propunerea primarului Constantin Toma

Facebook
Twitter
Email

Comercianții din Bazar, care luni s-au întâlnit cu primarul municipiului Buzău, pentru a-l determina pe acesta să renunțe la planul de transformare a centrului comercial în clădire de birouri pentru Primărie, au aflat că din vară au posibilitatea să își desfășoare activitatea în Galleria Mall. Soluția oferită de Constantin Toma nu este însă pe placul comercianților.

Deținătorii a 63 de mici firme care-şi desfăşoară activitatea în clădirea Bazarului s-au întâlnit luni cu primarul Constantin Toma pentru a afla dacă acesta a abandonat sau nu planul de transformare a centrului comercial în clădire de birouri pentru Primărie. Edilul-șef le-a spus însă că nu renunţă la ideea sa de a face din acea clădire un al doilea sediu al Primăriei şi a prezentat o soluţie de moment.

Le-a oferit acestora posibilitatea de a se muta în Galleria Mall, acolo unde funcționează în prezent Judecătoria Buzău dar și Serviciul de Evidență a Populației, unde costul chiriei ar fi similar celui plătit acum în Bazar. În momentul de faţă, conform afirmaţiei negustorilor, la Bazar se plătesc cele mai mari chirii din oraş, respectiv 150 de lei pentru un metru pătrat, bani pe care îi încasează Urbis Serv.

Chiar dacă chiriile ar fi egale cu cele pe care le plătesc acum, comercianţii au invocat multe alte motive pentru care nu pot accepta oferta. Ei sunt sceptici în ceea ce privește viitorul și se tem că își vor pierde o bună parte din clienți, odată cu mutarea la marginea orașului.

La sfârşitul negocierilor de luni, primarul a promis că, împreună cu cei din primărie, va căuta şi alte soluţii pentru ca micii comercianţi să-şi poată continua activitatea, însă, în niciun caz în clădirea Bazarului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.