luni, 26 februarie, 2024

Colonelul Micheten, comandantul de la Jandarmi, sancționat pentru că a transportat elevi cu autobuzul unității

Colonelul Micheten, comandantul de la Jandarmi, sancționat pentru că a transportat elevi cu autobuzul unității

Facebook
Twitter
Email

Comandantul Jandarmeriei Buzău s-a trezit cu mustrări de la superiori, pentru că a folosit autobuzul unității ca să aducă o clasă de elevi de la Colegiul Național ”B. P. Hasdeu”, la sediul unității, într-o acțiune de promovare a meseriei de jandarm. Evenimentul era programat în săptămâna cunoscută drept „Școala altfel”.

Pentru fapta sa, colonelul Florin Micheten s-a ales cu avertisment, măsură în urma căreia, nu are voie timp de șase luni să se înscrie la vreu un concurs de promovare pe funcție. Pe lângă avertisment, comandantul jandarmilor buzoieni va trebui să returneze contravaloarea combustibilului consumat, al chiriei autobuzului unității și al valorii muncii prestate de șoferul acestuia, ”prejudiciu” care va fi calculat de către o comisie specială, numită de eșaloanele superioare.

Avertismentul a venit în urma unui control derulat luna trecută de către o comisie complexă de la vârful Jandarmeriei, în fruntea căreia s-a aflat însuși comandantul Inspectoratul General al Jandarmeriei, colonelul Mircea Olaru.

Echipa de control a mai descoperit că Micheten ar fi apelat la mecanicul angajat al unității militare, după ce mașina personală nu i-a mai pornit. În consecință, comandantul va trebui să îi plătească subalternului său de la service-ul unității contravaloarea a două ore de muncă.

„Într-o zi nu mi-a mai pornit mașina și nu am mai putut pleca cu ea. L-am rugat pe mecanic, dacă se poate uita, să îmi spună ce este de făcut. Omul s-a uitat dar nu a reușit să găsească o rezolvare, drept pentru care am dus-o la service-ul autorizat de unde am și factură pentru defecțiunea respectivă. Oricum, asta este situația, îmi asum cele constatate de comisie și fără îndoială voi achita sumele ce vor fi stabilite de comisia administrativă”, a declarat colonelul Florinel Micheten, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău.

Florin Micheten nu este pentru prima dată în atenția anchetatorilor de la București însă niciuna dintre comisiile de verificare puse pe drumuri de reclamagiii din unitate nu a găsit nereguli de natură a afecta activitatea instituției.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.