miercuri, 21 februarie, 2024

Coliziune evitată la „mustaţă”. O depăşire neregulamentară făcută pe o şosea din Buzău era să se transforme într-un accident grav

Coliziune evitată la „mustaţă”. O depăşire neregulamentară făcută pe o şosea din Buzău era să se transforme într-un accident grav

Facebook
Twitter
Email

Un șofer care a efectuat o depășire neregulamentară era cât pe ce să producă un grav accident de circulație, pe DN 10, în județul Buzău. A fost filmat cu o cameră de bord aflată pe o altă mașină aflată în trafic, în timp ce efectua o manevră periculoasă, punând în pericol alți participanți la trafic dar și pietoni.

Scena a fost surprinsă, joi dimineață, pe DN10, în localitatea Cândești. Aflat pe un tronson de drum cu linie continuă, un șofer aflat la volanul unui autoturism cu număr de Buzău se înscrie într-o depășire înaintea unei curbe la dreapta, fără vizibilitate.

Autoturismul a fost foarte aproape să intre în coliziune cu o autoutilitară care circula regulamentar din sens opus. Pe înregistrarea video se observă, de asemenea, că mașina circula cu viteză peste limita legală în localitate.

Autorul filmării a distribuit filmarea pe Facebook iar reacțiile au venit imediat. „Haideti sa il facem vedeta pe acest sofer (…) dupa ce ca a depasit 3 masini pe linie continua in curba in conditiile in care venea o masina din fata, tot el ca un mare bou si nesimtit calca frana si imi arata🖕„. Sursă Facebook Mihail Cotorceanu

Abateri în trafic au fost înregistrate pe toate drumurile din județ, conform bilanțului zilei oferit de Poliția Rutieră.

În cadrul unor acţiuni, poliţiştii au aplicat 78 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 36 pentru nerespectarea vitezei legale, au reţinut 5 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce şi au retras 3 certificat de înmatriculare.

Aparatele radar au înregistrat ieri 35 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 4 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cea mai mare viteză în localitate – 102 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 70 de ani, din Buzău care rula pe DN2E85, în localitatea Limpeziş.

Alte 16 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric şi pentru conducerea unui vehiculelor sub influenţa alcoolului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.