miercuri, 21 februarie, 2024

Cod roșu de ploi torențiale și vânt în rafale de aproape 100 km/h, pentru zona de munte a Buzăului

Cod roșu de ploi torențiale și vânt în rafale de aproape 100 km/h, pentru zona de munte a Buzăului

Facebook
Twitter
Email

Locuitorii comunelor din zona de munte a județului Buzău au primit mesaje RO-ALERT privind posibilitatea apariției uneo fenomene meteo periculoase.

O primă avertizare cod roșu a fost emisă pentru intervalul 15:15-16:00 și anunța averse torențiale care pot cumula 40-50 l/mp, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni.

A fost transmis mesaj tip RoAlert pentru avertizarea populației din din Chiojdu.

Ulterior, autoritățile au emis avertizare cod roșu pentru intervalul 16:40-17:30, ce viza averse torențiale cant. 40 l/mp, descărcări electrice,grindină, vânt peste 90 km/h în zona de nord vest a județului Buzău.

Furtuna violentă care a traversat judeţul Buzău în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă a lăsat în urmă câteva gospodării inundate şi copaci rupţi, unii prăbuşiţi pe carosabil. Meteorologii anunţă şi pentru următoarele ore posibile vijelii, grindină şi ploi abundente.

Riscul producerii unor fenomene similare persistă. Judeţul Buzău se află sub incidenţa unui cod portocaliu, sâmbătă, de la ora 12.00 şi până la ora 23.00.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.