miercuri, 12 iunie, 2024

Cod Roșu de ploi. Podețe provizorii, distruse de viitură în zona de munte a Buzăului

Cod Roșu de ploi. Podețe provizorii, distruse de viitură în zona de munte a Buzăului

Facebook
Twitter
Email

A fost Cod Roșu de fenomene meteo periculoase în zona de munte a județului Buzău, în mai multe comune fiind semnalate probleme din cauza ploilor abundente căzute într-un timp foarte scurt.

Pe raza comunei Brăești, traficul pe DJ 203L a fost întrerupt. Asta, după ce trecerile prin râul Bălăneasa, amenajate ca variante provizorii pe perioada reconstruirii podurilor, au devenit impracticabile în urma viiturilor.

„Pe DJ 203L sunt două poduri afectate și nu se mai circulă deloc (la intrare în Bozioru și la intrare în Brăești), însă nu e nicio localizate total izolată, întrucât sunt rute ocolitoare. De la Brăești se poate ieși pe Lopatari și Odăile, iar din Bozioru se poate ieși pe Colți”, a transmis la ora 13.45 Biroul de presă al Prefecturii.

Din cauza precipitațiilor care au depăși 50 de litri pe metrul pătrat într-un timp foarte scurt, au fost înregistrate probleme și pe drumurile din Bozioru.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare imediată Cod Roșu pentru patru unități administrativ-teritoriale din nordul județului.

La Nehoiu, Pătârlagele, Chiojdu și Cătina au fost prognozate, pentru intervalul 11.45-12.45, averse torețiale de peste 35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. În această zonă s-au acumulat deja din precipitații, în ultima oră, 30-40 litri pe metrul pătrat.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.