Cod portocaliu de vânt puternic, pentru zona de munte a județului Buzău. Rafalele pot atinge și 140 de km/ oră

Administrația Națională de Meteorologie, a emis o averttizare de cod potrocaliu de vânt puternic, pentru zona de munte a județului Buzău. Alerta intră în vigoare de vineri, de la ora 16.00 și este valabilă până sâmbătă la ora 10.00.

Potrivit avertizării meteo, în zona înaltă a județului Buzău, la peste 1700 de metri altitudine, vântul va sufla cu rafale de peste 120-140 de km la oră, viscolind și chiar troienind zăpada.

- Promo -

Prefectura Buzău a dispus deja primele măsuri, privind completarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la nivelul județului Buzău.

Monitorizarea situațiilor de urgență se va realiza de către reprezentanți ai Instituției Prefectului din Buzău, gestionarea situațiilor de urgență fiind asigurată cu sprijinul pompierilor, și a echipajelor de la Poliție și Jandarmerie.

Totodată a fost alertat și Consiliul Judetean Buzău dar și alte instituții: Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița- Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău, societatea Electrica Distribuție și secția de Drumuri Naționale din Buzău.

Fii Reporter