Cod Portocaliu de caniculă. A fost aprobat un plan de măsuri și acțiuni pentru atenuarea efectelor asupra populației

Buzăul intră sub Cod Portocaliu de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizările de caniculă și pentru următoarele două zile și a extins zona afectată. Temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius la umbră.

Meteorologii au emis, joi, două avertizări de caniculă: una cod galben, cealaltă cod portocaliu, care vizează și județul Buzău. Ambele atenționări sunt valabile pentru zilele de vineri și sâmbătă. Potrivit meteorologilor, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În urma videoconferinței convocate în data de 28 iunie 2017, de către ministrul Administrației și Internelor, Carmen Daniela Dan, și ministrul Sănătății, Florian Bodog, cu prefecții și membrii Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, în data de 29 iunie 2017, în cadrul ședinței ordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a fost aprobat Planul județean de măsuri și acțiuni pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populației în anul 2017. Iată documentul AICI.

Cod portocaliu

În cursul zilei de vineri (30 iunie), valul de căldură va persista și se va accentua în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și în sudul Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37…39 de grade. În Lunca Dunării, izolat, vor fi valori de 40 de grade. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

Cod galben

În Crișana, cea mai mare parte a Banatului, sudul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Cod Portocaliu

În cursul zilei de sâmbătă (1 iulie), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării și se va accentua semnificativ în regiunile extracarpatice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37…40 de grade, mai ridicate în Câmpia Română. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

Fii Reporter