sâmbătă, 20 iulie, 2024

Cod galben de polei, vânt și ceață în Buzău

Cod galben de polei, vânt și ceață în Buzău

orasul buzau, vazut din vadu pasii
Facebook
Twitter
Email

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare privind intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei în zonele joase, predominant ninsori la munte, de miercuri, de la ora 16.00, până vineri, la ora 10.00.

”Începând din după-amiaza zilei de miercuri (24 ianuarie), aria precipitaţiilor va fi în extindere treptată şi temporar în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei vor fi precipitaţii mixte (ploi, lapoviţă şi ninsori) şi mai ales în noaptea de miercuri spre joi (24/25 ianuarie) pe alocuri depuneri de polei. În zona montană vor predomina ninsorile (izolat, cantităţile de apă vor fi de 15…25 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă”, au transmis meteorologii.

Temporar, vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăşi 60…80 km/h, iar pe parcursul zilei de joi, local şi în Oltenia, Transilvania şi Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.

De această atenționare este vizată si zona de munte județului Buzău. Intensificări ale vântului vor mai fi până la sfârşitul săptămânii, în cea mai mare parte a ţării.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.