miercuri, 22 mai, 2024

Coadă în fața Clubului Polițiștilor, în prima zi de înscriere pentru concursul de angajare în Poliție

Coadă în fața Clubului Polițiștilor, în prima zi de înscriere pentru concursul de angajare în Poliție

Facebook
Twitter
Email

Peste o sută de persoane au venit în cursul zilei de luni la Clubul Polițiștilor pentru a-și depune dosarul de înscriere. Contrar aștepărilor, majoritatea candidaților sunt fete.

Luni au început înscrierile din sursă externă la secțiile de poliție din mediul rural din județul Buzău. În total, 40 de posturi de agent de poliție au fost scoase la concurs, iar concurența se anunță acerbă.

În prima zi de înscrieri, peste 100 de buzoieni au venit să își depună dosarul, iar numărul lor va creşte semnificativ, pentru că ultima zi de depunere a cererilor este vineri. Doar cei mai buni vor reuși să treacă cele trei probe de foc: proba sportivă, psihologică și cea scrisă.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a demarat procedura de încadrare a 40 de posturi din sursă externă de agenţi de poliţie. Vor fi mai multe probe, sportivă, psihologică, unde vor fi apţi sau respinşi. Candidaţii pot depune cererile de astăzi şi până vineri”, a declarat comisar Doinița Mihalache, purtător de cuvînt al IPJ Buzău.

Cei interesaţi să lucreze în sistem trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Să fie cetățeni români, cu domiciliul în țară, să ştie să vorbească și să scrie corect în limba maternă.

Vârsta majoratului este singura limită de etate impusă, candidații care nu au împlinit încă 18 ani nefiind acceptați la concurs. Cei care au ratat bacalaureatul n-au nici o șansă să se angajeze în Poliție, pentru că au nevoie de diploma de Bac. La fel de importante sunt însă și criteriile privind comportamentul și, mai ales, trecutul.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură