luni, 4 martie, 2024

Ciupercărie în apartament. Asta a descoperit un buzoian după ce i-au plecat chiriașii, membrii unui cult religios

Ciupercărie în apartament. Asta a descoperit un buzoian după ce i-au plecat chiriașii, membrii unui cult religios

Facebook
Twitter
Email

O familie din Buzău, adeptă a cultului Martorii lui Iehova, este acuzată că a lăsat un dezastru de proproții în apartamentul în care a locuit cu chirie și datorii de câteva mii de lei la utilități. Chirișii, doi adulți și patru copii, transformaseră jumătate din locuință în crescătorie de ciuperci, spre surprinderea vecinilor. Au plecat pe furiș, în urma lor rămânând doar o cheie într-o cutie poștală.

Este incredibil dar adevărat. Într-un apartament cu trei camere de pe Bulevadul Unirii din Buzău a funcționat mulți ani o ciupercărie, despre care prea puțin s-a știut.

A avut grijă de mica afacere o familie de oameni religioși, membri ai cultului Martorii lui Iehova, chiriași în locuința transformată parțial în ciupercărie. Potrivit acestuia, întreaga asociație a fost deranjată de această familie, care în ultima vreme tot aducea materiale pentru întreținerea ciupercăriei din sufragerie și de la subsol.

Chiriașii sunt membri ai comunității Martorii lui Iehova, fiind deseori plecați de acasă fie la întruniri, fie în misiuni de propovăduire. De aceea, George Bratu, proprietarul apartamentului, nu i-a văzut foarte des la ochi. El a contat însă pe corectitudinea unor oameni religioși și i-a tot amânat cu datoriile până când s-a trezit într-o zi cu un telefon prin care a aflat că i-au plecat chiriașii pe furiș.

”Am fost sunat de chiriaș săptămâna trecută pentru a-mi spune că se mută, că îi este rușine să mă întîlnească și că îmi lasă cheia în cutia poștală. Nu facturi plătite, chitanțe, nimic. Mai mult, în casă am găsit dezastru: apa curgea, o ușă distrusă, mizerie, pământ, rumeguș, scânduri”, ne-a spus proprietarul apartamentului.

Familia de sectanți i-a lăsat proprietarului o datorie de peste 2.000 de lei la utilități. A fost sunat de chiriaș săptămâna trecută pentru a-i spune că se mută și că îi lasă cheia în cutia poștală. Proprietarul a încercat să ia legătura chiar și cu superiorii cultului, însă nimeni nu a reacționat la doleanța bărbatului.

”Din cauza lor am acum de plătit 1.150 de lei la gaze, 600 de lei la întreținere și 500 la curent. De asemenea, stricăciunile se ridică la peste 1.000 de lei. Am încercat să vorbesc cu ei la adunare, am luat legătura cu Bătrânul comunității, care părea om cumsecade, însă nu s-a întâmplat nimic”, spune George Bratu, cel care a avut în gazdă familia de martori ai lui Iehova.

Proprietarul apartamentului care a găzduit ciupercăria face apel la membrii comunității religioase să îndrepte greșeala fraților lor, dacă nu, va înainta o plângere la poliție.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.