joi, 18 aprilie, 2024

Restricții de circulație pe două drumuri naționale din Buzău, din cauza poleiului

Restricții de circulație pe două drumuri naționale din Buzău, din cauza poleiului

Facebook
Twitter
Email

CNAIR si Poliția Rutieră au decis, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 0,15, închiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 2B între Buzău și Brăila (km 8+100 – km 38+000). Măsura a fost necesară din cauza poleiului format pe partea carosabilă în urma ploii înghețate și pentru că materialele antiderapante folosite nu au mai făcut față.

UPDATE La această oră, se circulă îngreunat, din cauza poleiului, pe mai multe artere rutiere din judeţul Buzău. Au fost redeschise circulației rutiere DN2 B, tronsonul Buzău – limita cu judeţul Brăila și DN2 C, tronsonul Costeşti – limita cu judeţul Ialomiţa, pentru circulația autovehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 7,5 tone.

Începând cu ora 1,15, din cauza poleiului, a fost oprită circulația autovehiculelor și pe DN2C, inițial între Costești și Padina, apoi până la Slobozia.

Măsura a fost luată preventiv pentru evitarea eventualelor accidente și pierderilor de vieți omenești.

Fenomenul meteorologic de ploaie înghețată este unul din cele mai periculoase fenomene, prin faptul că în momentul în care atinge suprafața carosabilă îngheață instantaneu și anulează efectul materialelor antiderapante.

Drumul național 2B a fost închis și în timpul zilei timp de patru ore pentru toate categoriile de autovehicule, apoi restricția de circulație a fost menținută pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.