miercuri, 21 februarie, 2024

Circulația pe DN 10 Buzău – Brașov va fi închisă, săptămâna viitoare, pe durata zilei

Circulația pe DN 10 Buzău – Brașov va fi închisă, săptămâna viitoare, pe durata zilei

Facebook
Twitter
Email
Traficul rutier pe Drumul Național 10 Buzău – Brașov va fi închis, săptămâna viitoare, pe durata a 12 ore pe zi, în zona Barajului Siriu, pentru a permite efectuarea unor lucrări de reparații la viaductul Stânca Teherău. Pe durata restricției, pot fi utilizate rutele prin Vălenii de Munte sau Valea Prahovei.

Printr-un comunicat de presă, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic  insituirea măsurii de închidere a circulației rutiere pe drumul naţional DN 10, km 85+534, la Siriu, în perioada 28 septembrie 2015 – 4 octombrie 2015, în intervalul orar 07.00 – 19.00, pentru executarea lucrărilor de reparaţie a viaductului.
 
În perioada insituirii măsurii de închidere a circulaţiei, traficul rutier se va desfăşura pe rute ocolitoare. Astfel, autovehiculele cu masa totală maximă admisă mai mică de 7,5 tone vor circula pe traseul Buzău – DN 10 – Cislău (km 47+070) – DJ 102B – Vălenii de Munte – DN 1A – Cheia – DN 1A – Săcele – DN 1 – Braşov, iar conducătorii autovehiculelor cu masa totală mai mare de 7,5 tone vor utiliza ruta Buzău – DN 1B – Ploieşti – DN 1A – Braşov.
 
O expertiză tehnică, realizată la jumătatea anului 2014t, de o firmă de proiectări din Bucureşti, a evidenţiat numeroase deficienţe şi degradări în infrastructura şi suprastructura viaductului Stânca Teherău, aflat pe malul stâng al lacului Siriu, în amonte de barajul de acumulare.
 
Potrivit memoriului tehnic realizat de Beta Cops SRL, au fost constatate armături descoperite şi ruginite, iar pe alocuri zone de beton căzute, care descoperă atât etrierii cât şi armăturile de rezistenţă. La rosturile dintre fâşii au apărut stalactite. De asemenea, la deschiderea numărul 3 a viaductului a apărut o crăpătură de șase metri lungime. 
 
De reabilitarea viaductului se ocupă SC Luconsa BM Galaţi. Durata estimată a lucrărilor este de 18 luni iar garanţia este de 5 ani. 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.