Cine este noul șef al Gărzii de Mediu Buzău, instituție cu nouă angajați

După ce Carmen Ichim, fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu Buzău, a fost învestită ieri în funcția de prefect al județului Buzău, la conducerea instituției care monitorizează legalitatea activităților de mediu a fost promovată Lenuța Barac. Noua șefă a Gărzii de Mediu Buzău lucrează în această instituție din anul 2005.

Garda de Mediu Buzău își desfășoară de mult timp activitatea cu un număr de numai zece angajaţi, în condițiile în care inspectorii sunt nevoiți să acopere întreg judeţul, efectuând controale la agenți economici și instituții. După transferul la conducerea Prefecturii al comisarului șef, Carmen Ichim, instituția rămâne cu nouă angajați, număr insuficient pentru a-și îndeplini sarcinile în condiţii normale.

Angajații Gărzii de Mediu Buzău sunt profund nemulțumiți și de salariile care nu li s-au mai majorat de ani buni. Astfel de probleme nu sunt numai la Buzău, dovadă fiind faptul că inspectorii și comisarii Gărzii de Mediu din aproape toată țara au intrat miercuri într-o grevă de avertisment de două ore, timp în care au protestat împotriva lipsei de personal și a salariilor mici.

La Buzău, însă, în intervalul menționat, nu au fost prezenți în sediul Gărzii de Mediu decât trei persoane, astfel că nimeni nu a ieșit în stradă, ci doar au închis ușa de acces. Funcționarii spun că, dacă Guvernul nu găsește rapid soluții la aceste probleme, vor declanșa o grevă generală.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI