vineri, 29 septembrie, 2023

Chemată să ajute un tânăr care fusese tâlhărit de o mie de euro, poliția a descoperit altceva

Chemată să ajute un tânăr care fusese tâlhărit de o mie de euro, poliția a descoperit altceva

Facebook
Twitter
Email

Un buzoian de 24 de ani, din Năeni, a sesizat, marți, prin apel la 112 faptul că în jurul orei 20,30, în timp ce se afla pe o stradă în Buzău, a fost deposedat prin violență de o mie de euro de către o persoană necunoscută.

 

Echipajele deplasate la fața locului au demarat cercetările specifice pentru clarificarea împrejurării producerii evenimentului, identificării şi depistări agresorului.

 

„Cu ocazia probatoriului administrat în cauză a rezultat că infracțiunea de tâlhărie sesizată nu se confirmă, iar apelantul a precizat că, în cursul acelei zile, a jucat la aparatele atribuitoare de câștiguri suma respectivă”, arată IPJ Buzău.

 

În concescință, bărbatul a fost amendat cu suma de o mie de lei, pentru încălcarea legislației privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

 

Poliția Buzău anunță că, de la începutul anului, la nivelul unității au fost primite 586 de apeluri false, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 512.000 de lei.

 

„Vă atragem atenţia că, potrivit reglementărilor legale, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114, se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei sau cu prestarea de la 100 de ore la 200 de ore de activități în folosul comunității”, transmite IPJ Buzău.

 

Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității.

 

De asemenea, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității.

 

Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activități în folosul comunității.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.