duminică, 25 februarie, 2024

CFR a transmis oferta de vânzare către primărie a pasajului din Gara Buzău

CFR a transmis oferta de vânzare către primărie a pasajului din Gara Buzău

Facebook
Twitter
Email

Compania națională CFR a făcut municipiului Buzău o ofertă pentru cedarea contra-cost a pasajului subteran de la Gara Buzău. Primăria va executa lucrările la structura de rezistență pe cheltuială proprie după ce va avea pasajul în administrare.

Pentru achiziționarea pasajului de către Primăria Buzău, oferta făcută de CFR este de 437.000 euro și 30.000 de euro pentru pasarela pietonală din Cartierul Poștă.

După terminarea negocierilor, proiectul de hotărâre privind achiziționarea pasajului subteran de la Gara Buzău va fi supus aprobării Consiliului Local Municipal.

Lucrările de reabilitare și modernizare la pasajul subteran de la Gara Buzău au fost sistate ca urmare a descoperirii unor probleme structurale.

Primăria Buzău este dispusă să execute lucrările la structura de rezistență pe cheltuială proprie, dar nu o poate face atât timp cât nu are pasajul în administrare.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a pasajului pietonal subteran de la Gară au fost îngheţate încă din vara anului 2020, ca urmare a unor vicii ascunse descoperite în timpul lucrărilor.

Proiectul prevede investiţii în refacerea pereţilor şi a casei scărilor, placarea cu faianţă şi montarea unui sistem de monitorizare video. Lucrările au fost sistate, întrucât pasajul este proprietatea CFR.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.