Cetățean turc, sancționat pentru că a uitat să își prelungească dreptul de ședere în România

Un cetăţean turc a fost depistat de polişiști fără documente legale de şedere în România. Bărbatul de 36 de ani a fost descoperit în urma unui control pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza de competenţă desfăşurat de Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări Biroul pentru Imigrări al judeţului Buzău.

Turcul, fiind membru de familie a unui cetăţean român, a fost înştiinţat de poliţişti despre posibilitatea prelungirii dreptului de şedere în scop de reîntregirea a familiei, dar a şi fost sancţionat contravenţional. Mai exact, străinul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România republicată.

Poliţiştii de la imigrări au acţionat pe baza unor informaţii. Ei s-au deplasat în municipiul Buzău, unde au depistat, un bărbat de 36 de ani, din Turcia, cu ședere ilegală. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta a fost posesorul unui permis de şedere temporar, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român, însă nu a făcut demersurile necesare prelungirii dreptului de ţedere pe teritoriul României.

Bărbatul a fost îndrumat de poliţişti să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări, cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere în scop de reîntregirea familiei.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI