Centrul de științe Explorer, proiect pentru atragerea tinerilor către științele exacte și tehnologiile moderne

Un centru de știinţe va fi înființat la Buzău, pentru a atrage elevii către ştiinţele exacte şi către tehnologie. Primarul Buzăului consideră că este oportun acest proiect ”într-o perioadă în care industria trece printr-o acută lipsă de forţă de muncă şi de specialişti”.

Viitorul centru de știinţe va fi construit cel mai probabil pe un teren de peste 7.000 de metri patraţi donat de unul dintre cei mai puternici investitori din Buzău. Finanţarea construirii şi a funcţionării acestui obiectiv va fi posibilă doar printr-o asociere creată în jurul municipalităţii.

După vizita în Olanda, primarul a rămas profund impresionat de Centrul de Ştiinţe Nemo, din Amsterdam, al cărui model ar dori să-l aplice şi la Buzău, dar la o scară mai mică.

”În săptămâna care a început vom avea o ședință extraordinară de Consiliu Local, ce va avea pe ordinea de zi două proiecte de hotărâri importante între care înființarea în colaborare cu Rotary Club Buzău a unui centru științific Explorer, ce va avea ca obiectiv atragerea tinerilor buzoieni spre științele exacte și tehnologiile moderne și pregătirea, în acest fel, a viitorului economiei buzoiene”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Industriaşii din Buzău au tras un semnal de alarmă încă de acum câţiva ani în legătură cu lipsa de meseriaşi şi specialişti din acest sector al economiei şi au solicitat modernizarea învăţământului dual. Ei susţin deja liceele tehnologice prin asigurarea orelor de practică şi înfiinţarea unui asemenea Centru de Ştiinţe le-ar fi de mare ajutor.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI