vineri, 29 martie, 2024

Cele mai mari două cutremure din acest an, într-o singură zi. Mișcările de pământ au fost simțite și la Buzău

Cele mai mari două cutremure din acest an, într-o singură zi. Mișcările de pământ au fost simțite și la Buzău

Facebook
Twitter
Email

Un cutremur cu magnitudinea 5 pe Richter s-a produs la ora 17.08 în zona Vrancea, fiind resimțit şi la Buzău. Iniţial, magnitudinea anunţată de Institutul Naţional de Fizică a Pământului fusese 5,1. Tot astăzi, seismografele au înregistrat o mișcare tectonică de 4,2 pe Richter, la ora 11.52.

Un seism cu magnitudinea 5 s-a produs, miercuri, la ora 17.08, fiind resimţit în întreaga zonă, inclusiv în Bucureşti și Buzău. Magnitudinea anunţată inițial de Institutul Naţional de Fizică a Pământului fusese 5,1. Cutremurul a avut loc în zona Vrancea, la o adâncime de 140 de kilometri, conform specialiștilor Institutului Naţional de Fizică a Pământului.

Un alt cutremur, cu magnitudinea 4,2 s-a produs, miercuri, la ora 11.52, în judeţul Vrancea, potrivit Insititutului Naţional pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la adâncimea de 129 de kilometri şi a avut epicentrul la cinci kilometri de localitatea Nereju şi la 41 de kilometri de Focşani.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.