Cel mai periculos tronson de pe drumul E 85, supranumit și „șoseaua morții”

ARHIVĂ

Nu degeaba este denumită „șoseaua morții” de către șoferii din țară. Este vorba despre DN2 E85, drumul care leagă Capitala de Moldova, declarată cea mai periculoasă din țară de către statisticienii de la Poliția Rutieră, din cauza numărului mare de accidente mortale.

În primele 6 luni ale anului, doar pe tronsonul care tranzitează județul Buzău, au avut loc 14 accidentre grave, soldate cu 5 morti si 14 raniti grav.

Reprezentanții Poliției Rutiere spun că viteza neadaptată condițiilor de drum și indiosciplina pietonilor constituie principalii factori în cazul producerii accidentelor rutiere pe șoseaua europeană.

Polițiștii de la Serviciul Rutier Buzău spun că în ciuda numeroaselor acțiuni de descurajare a vitezomanilor în trafic și a numeroaseor amenzi acordate șoferilor indisciplinați, pe acest tronson de drum continuă să se producă evenimente grave.

Potrivit conducerii Poliției Rutiere Buzau, principalele cauze ale accidentelor grave sunt viteza excesiva si indisciplina pietonilor. În județul Buzău, pe DN 2, cele mai multe evenimente rutiere se produc pe tronsonul Buzău – Rm. Sărat.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI