vineri, 23 februarie, 2024

Ce veste au primit trei inculpați din dosarul fraudelor informatice de la Primăria Buzău

Ce veste au primit trei inculpați din dosarul fraudelor informatice de la Primăria Buzău

Facebook
Twitter
Email

Trei inculpați din dosarul fraudelor informatice de la Direcția Economică a Primăriei Buzău ar putea scăpa de controlul judiciar. Completul care judecă dosarul a decis, miercuri, să ridice măsura preventivă pentru fostul director economic Ion Gegea, dar și pentru foștii subordonați, Cătălin Boaru și Bogdan Neamu.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de procurori în 48 de ore de la comunicare.

La termenul de marți, judecătorul de caz a mai admis efectuarea unei expertize în legătură cu acuzațiile de ștergere, din sistemul informatic, a unor amenzi care apăreau pe numele unor persoane fizice.

Alți doi dintre inculpaţii din dosarul fraudelor informatice identificate de procurorii DIICOT la Direcţia Economică a Primăriei Buzău, care au recunoscut că au şters amenzi din baza de date, au scăpat de măsurile preventive încă din luna noiembrie 2017.

Completul de la Tribunalul Buzău care judecă această cauză a dispus pe 24 noiembrie
revocarea controlului judiciar în cazul lui Virgil Toşu, fostul şef al Serviciului Urmărire, Executare şi Colectare Creanţe Fiscale Persoane Fizice din cadrul Direcţiei Economice a Primăriei Buzău, şi a lui George Bunea, funcţionar în cadrul aceluiaşi serviciu.

Cei doi şi-au recunoscut faptele încă din luna aprilie, însă nu şi abuzul în serviciu, infracţiune despre care avocaţii celor doi spun că procurorii DIICOT Buzău ar fi introdus-o pe lângă cele de constituire de grup infracţional şi fraude informatice, cu scopul de a mări limitele de pedeapsă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.