Ce este și cum se realizează dezinfecția?

O firmă de deratizare nu se ocupă doar de acțiunea de combatere a rozătoarelor, ci prestează și alte servicii precum dezinsecția și dezinfecția, iar în rândurile care urmează aveți posibilitatea de a afla mai multe detalii despre ceea ce înseamnă și cum se realizează dezinfecția.

O firmă deratizare nu se ocupă doar de acțiunea de combatere a rozătoarelor, ci prestează și alte servicii precum dezinsecția și dezinfecția, iar în rândurile care urmează aveți posibilitatea de a afla mai multe detalii despre ceea ce înseamnă și cum se realizează dezinfecția.

Așadar, serviciul de dezinfecție reprezintă o procedură realizată cu scopul de a decontamina și de a distruge formele adulte și rezistente ale microbilor din aer, de pe suprafața obiectelor și a instrumentelor.

În timpul efectuării acțiunii de dezinfecție, specialiștii din cadrul unei firme 3D (deratizare, dezinfecție și dezinsecție), utilizează agenți fizici (ultraviolete artificiale sau raze solare) dar și agenți chimici pentru prevenirea infecțiilor și a bolilor transmisibile.

Când se realizează dezinfecția?
Daca vă întrebați când se realizează serviciile de dezinfecție, ei bine, acestea pot fi realizate la cerere sau ori de cate ori este necesar.

Conform legii, serviciile de dezinfecție trebuie să fie prestate în unitățile de alimentație publică ori de cate ori este acest serviciu necesar, dar nu mai rar de odată pe lună. În toate celelalte segmente de activitate sunt necesare serviciile de dezinfecție fie odată la trei luni, fie mai des, ori de cate ori este necesar un astfel de serviciu.

În ceea ce privește unitățile medicale în schimb, acestea au un alt regim în funcție de spațiu (sala de naștere, sala de operație, salon de bolnavi). Există însă diferite prevederi cu privire la combaterea factorilor infecțioși în cadrul acestor unități.
Firmele de specialitate care prestează servicii de dezinfecție, folosesc doar produse care sunt aprobate de către Ministerul Sănătății, și care acționează împotriva principalilor agenți patogeni.

Aceste produse sunt deosebit de utile pentru dezinfectarea suprafețelor.

Putem dezinfecta acasă suprafețele pe cont propriu?
Multe persoane se întreabă dacă își pot dezinfecta suprafețele pe cont propriu acasă, pentru a nu fi nevoie să apeleze zi de zi la serviciile firmelor care prestează servicii de specialitate.

Ei bine, există diferite soluții dezinfectante pe piață care pot fi folosite pentru uz casnic de către toată lumea, dar chiar și în aceste situații, mai ales în această situație în care încă ne confruntăm cu pandemia, chiar și pentru locuințe, serviciile de dezinfecție sunt deosebit de utile, cel puțin odată pe lună.

Fii Reporter