Ce alte infracțiuni a săvârșit tânărul care a înșelat doi turiști din Dâmbovița

Buzoianul care la sfârșitul anului trecut le-a închiriat unor turiști din Dâmbovița o vilă din Azuga care nu-i aparținea nu este doar escroc, ci și hoț. Polițiștii buzoieni au stabilit că același individ, un tânăr de 21 de ani, este autorul unor furturi din locuințe și societăți comerciale, cel mai recent comis în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2017.

Împreună cu un complice, acesta a intrat în locuința unui buzoian în vârstă de 51 de ani care uitatse o fereastră neasigurată.

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, în urma activităţilor specifice desfăşurate, au identificat doi tineri, în vârstă de 20 şi 21 de ani, bănuiţi de comiterea a două furturi pe raza municipiului Buzău.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, cei în cauză ar fi profitat de neglijenţa persoanei vătămate, care ar fi lăsat o fereastră neasigurată şi ar fi sustras din locuinţa sa aparatură electronică în valoare de 2.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi predat persoanei vătămate, un buzoian în vârstă de 51 de ani. În urma probatoriului administrat în cauză, inclusiv prin mijloace criminalistice, a reieşit faptul că în cursul anului 2014, tânărul în vârstă de 21 de ani ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale din municipiul Buzău, de unde ar fi sustras aparatură electronică în valoare de 2.300 de lei.

Faţă de acesta, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi urmează a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală. A fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Fii Reporter