sâmbătă, 15 iunie, 2024

Ce activități extrașcolare să alegi pentru copilul tău

Ce activități extrașcolare să alegi pentru copilul tău

Facebook
Twitter
Email

Pe lângă activitățile pe care le au de făcut pentru școală, mulți copii din ziua de azi se implică și în activități extracurriculare, care îi ajută să de dezvolte și să își ocupe timpul cu folos. De la muzică, sport sau pictură, unele devin adevărate pasiuni pentru copii.

Participarea la activități extrașcolare este esențială pentru cei mici. Alegând activitățile potrivite, părinții le pot oferi micuților posibilitatea de a-și explora pasiunile, de a-și dezvolta puterea de concentrare, spiritul de echipă, dar și încrederea în sine.

O soluție de a-ți susține și tu copilul pe acest drum este să îl înscrii la un curs extracurricular, unde să învețe jucându-se. Dacă știi exact ce activitate i s-ar potrivit micuțului tău, dar mai ai nevoie de o sumă de bani pentru a completa bugetul necesar înscrierii, prin intermediul creditelor nebancare rezolvi imediat această problemă.

Iar dacă nu știi ce activitate ar fi cea mai nimerită pentru el, în continuare îți prezentăm beneficiile câtorva activități extrașcolare pentru copii, pentru a-ți ușura decizia.

Club de informatică

Dacă cel mic stă prea mult timp la calculator, poți transforma acest timp într-unul de calitate oferindu-i oportunitatea de a învăța programare. Înscrie-l la un club de programare la care să învețe cum să folosească calculatorul pentru un viitor de succes. De la cursuri de programare cu Scratch, cursuri de programare jocuri și aplicații pentru mobil, cursuri de Java, programare cu Minecraft sau cursuri de modelare personaje și scene de joc 3D, vei găsi numeroase opțiuni de cursuri la care îl poți înscrie, în funcție de vârsta, nivelul și interesele lui.

Curs de înot

Indiferent de vârsta lui, dacă vrei să-l înveți să înoate într-un mod distractiv sau să îi diminuezi frica de apă, în cazul în care se confruntă cu ea, înscrie-l la un curs de înot. Înotul este o activitate cu numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și mentală, antrenând musculatura întregului organism fără să pună presiune pe articulații. În plus, înotul este o formă de aerobic, adică un sport care stimulează activitatea cardiacă.

Atelier de creație

Dacă are înclinații artistice, un atelier de creație îi va stimula celui mic empatia, abilitățile de comunicare și imaginația. Cel mic va învăța să-și îndeplinească sarcinile pe care le are sau să-și rezolve problemele într-un mod creativ și performant, va învăța să gândească liber și, datorită caracterului social al atelierelor, va căpăta încredere în propriile abilități de comunicare, își va face prieteni noi și va deveni mai deschis în relațiile pe care le are.

Curs de limbi străine

Învățarea limbilor străine e privită ca obligatorie pentru copiii din ziua de astăzi și nimeni nu îi mai pune la îndoială utilitatea. Poți alege să îl înscrii și tu pe cel mic la un curs de limbă engleză, de exemplu, dar nu e musai, pentru că învățarea oricărei limbi străine încă din copilărie are multe avantaje, atât din punct de vedere cognitiv, cât și din punct de vedere educațional și social.

Învățarea limbilor străine crește performanțele academice, capacitatea de învățare și a altor limbi noi și deschide uși către un viitor luminos. Mai mult decât atât, învățând o limbă străină, copilul ia contact cu diverse metode de învățare și organizare a informației, pe care le va utiliza și în alte arii ale vieții.

Activitățile extracurriculare corect alese pentru el sunt benefice atât pentru copil, cât și pentru familia sa pentru că prin intermediul lor învață autodisciplina și abilitățile sociale, precum și cum să respecte autoritatea, să se distreze și să își facă prieteni. Unde mai pui că este cea mai bună cale prin care își poate descoperi pasiunile pe care să le dezvolte în viitor.

Suntem conștienți că în calitate de părinte vrei să-i oferi copilului tău tot ce-i mai bun pentru a reuși în viață, inclusiv să-l înscrii la cursul potrivit pentru el. Dacă nu ai făcut încă acest pas fiindcă nu dispui de toți banii necesari, poți solicita un credit rapid. Astfel, îi poți oferi micuțului tău șansa de a se dezvolta făcând ceea ce-i place.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.