Ce a pățit un buzoian care a îndemnat localnicii din Poștă la revoltă împotriva clanului Pistol

Un buzoian din cartierul Poștă, care a postat pe Facebook un îndemn la acțiuni de violență împotriva romilor care au adus boala în comunitate, a intrat în atenția polițiștilor.

În urma imaginilor apărute în spațiul public în care un utilizator al unei rețele de socializare a postat un mesaj scris prin care îndemna la conflict între membrii comunității dintr-un cartier al municipiului Buzău, polițiștii s-au autosesizat și au demarat verificări.

În urma verificărilor, polițiștii au identificat și depistat cetățeanul, fiind vorba de un bărbat de 46 de ani din municipiul Buzău, care ar fi postat mesajul în ziua de 4 mai. ”Știu că multă lume va spune că sunt rasist, dar noi plătitori de impozite suferim din cauza lor. Nu avem altă soluție decât cea la care au recurs cei din Stâlpu acum câțiva ani (…)”, a scris bărbatul pe Facebook.

Mesajul inducea o stare conflictuală, îndemna la acțiuni cu violență și la fapte care ar fi contravenit legii, spun polițiștii.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică, faptă prevăzută și pedepsită de art. 368 din Codul Penal, cercetările fiind continuate sub coordonarea parchetului.

Fii Reporter