joi, 22 februarie, 2024

Casa ar trebui să fie oaza ta de liniște – Iată cum poți face asta!

Casa ar trebui să fie oaza ta de liniște – Iată cum poți face asta!

Facebook
Twitter
Email

Fiecare casă este diferită și frumoasă în felul ei, pentru că este reflecția personalității și a stilului de viață al fiecărui om. Casele sunt la fel în privința spațiilor necesare, de la bucătărie până la camera de dressing, dar o casă este cu adevărat frumoasă dacă are personalitate, adică personalitatea ta și a familiei tale ca întreg. Iată câteva sfaturi despre cum poți să faci din locuința ta oaza ta de liniște. 

Casa ta poate fi o oază de liniște, dacă:

  • Alegi culorile potrivite

Trebuie să știi, că dacă nu alegi paleta de culori potrivită, mobilierul își poate pierde din valoare. În momentul în care alegi culoarea pentru casă, trebuie să te gândești la cele mai importante aspecte care o să aibă legătură cu cromatica locuinței: pardoseli, podele, decor, pereți, nu uita nici de accesorii și nici de mobilier. Toate aceste aspecte trebuie să fie în armonie, pentru ca locuința ta să fie una plăcută. Chiar dacă ești fanul culorilor neutre, încearcă să pui totuși o pată de culoare în decor. Dacă îți alegi o paletă de culori cu nuanțe de bej sau alb, încearcă să introduci și un strop de mov, albastru sau galben muștar. 

  • Folosești cele mai bune sisteme de iluminat

Se știe că cea mai optimă și sănătoasă modalitate de iluminat este să tragi perdelele, să deschizi geamul și să lași lumina naturală să intre în încăpere. Lumina naturală, mai ales lumina soarelui, conferă camerei o doză de liniște, dar o să existe momente în care nu vei avea parte de zile însorite, ba chiar s-ar putea să ai săptămâni întregi de ploi și astfel toată casa va fi întunecată și posomorâtă. 

Acest lucru îți va schimba starea de spirit într-una negativă, așa că asigură-te că ai un plan de rezervă pentru a-ți ilumina casa în zilele fără soare. Cea mai creativă variantă este optezi pentru panouri led, pe care să le pui pe tavan. Primul pas este să afli care sunt top 3 panouri led pentru tavan și să-ți faci lista cu achiziții. 

De ce să alegi panouri LED? Pentru că au o calitate superioară, economisesc energia în mod considerabil și sunt la cele mai bune prețuri. Aruncă un ochi peste site-ul celor de la ledel.ro, pentru că poți alege dintr-o multitudine de panouri led pentru tavan în diferite modele și forme. 

  • Adaugi un strop de personalitate

Personalitatea se reflectă și în alte moduri, nu doar în culori. De exemplu, poți să-ți dezvălui personalitatea după hobby-uri sau anumite gusturi. Îți place să pictezi? Decorează-ți casa cu picturile tale. Îți plac florile? Pune în casa ta oricât de multe plante poți, mai ales acelea suculente, care rezistă un timp îndelungat. Florile sunt benefice și pentru psihicul tău: studiile arată ca plantele pot să reducă depresia și îmbogățesc memoria. Pentru o notă suplimentară de culoare, pune mereu într-o vază flori proaspete în cromatică diferită. 

Nu în ultimul rând, tratează-ți casa ca „acasă”. Ai grijă de ea, fii la zi cu ordinea și curățenia și repară orice lucru mic care se degradează, cum ar fi un tapet decojit sau zgârieturi pe pereți și nu uita, fă-ți patul în fiecare dimineață!

Sursa foto: Unsplash.com

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.