Care sunt instituțiile de asistență socială din subordinea municipalității care vor fi comasate, de la 1 iulie

Patru instituții din subordinea municipalității își vor pierde personalitatea juridică, iar conducătorii lor vor deveni, din directori, șefi de centre aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială. Este vorba despre Centrul de Urgență de Zi și de Noapte pentru Persoanele Adulte fără Adăpost, Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice „Alexandru Marghiloman“, Cantina de Ajutor Social și Centrul de Recuperare și Reabilitare „Speranța“.

Cele patru instituții vor intra în subordinea Direcției de Asistență Socială, ce le va prelua cu patrimoniu și schemă de personal. Măsura a fost prevăzută și în organigrama Primăriei votată anul trecut de Consiliul Local, însă nu a putut fi pusă în aplicare din cauza suspendării hotărârii în cauză de către instanța de judecată, sesizată de polițiștii locali concediați la finele lui 2016.

Centrul de Urgență de Zi și de Noapte pentru Persoanele Adulte fără Adăpost este condus acum de consilierul municipal Daniel Lambru, Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice „Alexandru Marghiloman“ de către Maria Ioniță, Centrul de Recuperare și Reabilitare „Speranța“ se află sub conducerea lui Eduard Nicolescu, iar Cantina de Ajutor Social sub cea a lui Doru Crăciun.

Postul de director al Direcției de Asistență Socială a municipiului Buzău va fi ocupat prin concurs organizat de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici, iar noul manager va avea de gestionat un buget de peste 18,65 milioane lei, respectiv de aproape 4,1 milioane de euro, care nu include și cheltuielile de personal.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI