joi, 22 februarie, 2024

Caravane mobile, pentru vaccinarea locuitorilor din zona de munte a județului Buzău

Caravane mobile, pentru vaccinarea locuitorilor din zona de munte a județului Buzău

Facebook
Twitter
Email

Și la Buzău, mai multe caravane mobile vor ajunge în cele mai îndepărtate sate din județ, pentru a imuniza anti COVID persoanele care nu au acces la un centru fix de vaccinare.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a solicitat deja responsabililor de la București aprobare pentru constituirea unor astfel de caravane care să meargă și să administreze vaccinul anti coronavirus bătrânilor și altor persoane care nu au posibilitatea să ajungă la un centru de vaccinare.

De asemenea, au fost identificate și zonele în care este nevoie să ajungă echipele de vaccinare. Este vorba despre zone îndepărtate precum Chilii, Brătilești, zone din comuna Pârscov, dar și anumite sate din Lopătari, Gura Teghii, Siriu.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău estimează că aceste caravane de vaccinare vor putea porni la drum, cel mai târziu, în luna mai.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.