vineri, 23 februarie, 2024

Căprior braconat, transportat cu bicicleta. Prejudiciul creat se ridică la 5.000 de euro

Căprior braconat, transportat cu bicicleta. Prejudiciul creat se ridică la 5.000 de euro

Facebook
Twitter
Email

Trei bărbați din Unguriu s-au ales cu dosar penal după ce la sfârșitul săptămânii trecute au fost prinși în flagrant de oamenii legii când plecau dintr-o pădure de lângă Ojasca cu un căprior vânat ilegal. Doi frați transportau animalul mort pe bicicletă, ascuns într-un sac, iar după ce au fost luați la întrebări, oamenii legii au ajuns și la braconier.

La acest sfârşit de săptămână, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase şi paznici din cadrul fondului de vânătoare cu nr. 22, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat trei persoane din Unguriu, bănuite de comiterea infracţiunilor de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că la data de 3 martie 2018, pe raza fondului de vânătoare din extravilanul localităţii Ojasca, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din localitate, ar fi braconat un exemplar de căprior prin utilizarea unei arme de vânătoare şi a unor articole de muniţie, toate confecţionate artizanal.

Ulterior cel în cauză ar fi fost ajutat de doi frați din Unguriu, în vârstă de 32 şi 42 de ani, în vederea transportării cadavrului animalului. Ei transportau vânatul cu bicicleta și au fost prinși în flagrant la scurt timp după ce au ieșit din pădure. Inițial, au declarat că au găsit căpriorul mort în pădure însă nu au putut justifica cum de acesta era împușcat, așa că polițiștii au pornit în căutarea urmelor.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, exemplarul de căprior, arma de vânătoare şi muniţia aferentă, precum şi alte bunuri susceptibile a fi fost folosite de cei în cauză la comiterea infracţiunii.

Prejudiciul creat în acest caz, a fost estimat la valoarea de 5.000 de euro. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.