vineri, 19 iulie, 2024

VIDEO Cantitate uriaşă de cannabis descoperită de poliţişti. Unul din suspecţi, pregătit să tragă cu pistolul

VIDEO Cantitate uriaşă de cannabis descoperită de poliţişti. Unul din suspecţi, pregătit să tragă cu pistolul

Facebook
Twitter
Email

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Buzău au reuşit în urma unui flagrant şi a cinci percheziţii efectuate la suspecţi de trafic de droguri de risc să descopere 7,5 kilograme de haşiş precum şi un pistol cu glonţ . Cinci suspecţi au fost reţinuţi şi urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Oamenii legii au surprins aseară în flagrant doi bărbaţi, de 24 şi 25 de ani, din Buzău, respectiv Sighişoara, în timp ce încercau să vândă 1 kg. de rezină de cannabis pentru 9.000 de euro.În momentul flagrantului, unul dintre suspecţi a încercat să folosească un pistol cu glonţ, însă a fost dezarmat şi imobilizat de către poliţişti.

Din cercetările efectuate a reieşit că cei doi suspecţi deţineau 7,5 kilograme de haşiş, care ar fi fost achiziţionată din Spania şi introdusă în ţară de unul dintre aceştia, cu intenţia de a le valorifica, prin intermediul altor trei suspecţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 43 de ani, toţi din Buzău.

La aceeaşi dată, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat 5 percheziţii la locuinţele suspecţilor, în urma cărora, dintr-un autoturism aflat în curtea locuinţei unuia dintre suspecţi, au fost ridicate 6,5 kg. de haşiş.

Unul dintre infractori este cercetat pentru trafic de droguri de risc, contrabandă cu arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar ceilalţi patru pentru trafic de droguri de risc.

Cei cinci au fost reţinuţi de către procurorii D.I.I.C.O.T., urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.