miercuri, 1 mai, 2024

Cântăreț de trap, cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă neletală fără drept

Cântăreț de trap, cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă neletală fără drept

Facebook
Twitter
Email

Un tânăr din Buzău, cântăreț de trap, gen muzical cu versuri explicite, s-a ales cu dosar penal, după ce s-a filmat în timp ce trage cu un pistol și a postat videoclipul pe o platformă de socializare. Arma este una neletală, supusă însă autorizării.

În ziua de 25 aprilie 2023, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu privind săvârșirea de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor de către un utilizator al unui cont în mediul online.

Poliţiştii au demarat verificările specifice conform competenţelor, în urma postării unei filmări în care efectuează un foc de armă în plan vertical cu un pistol susceptibil a fi supus autorizării.

Cu ocazia verificărilor efectuate, utilizatorul a fost identificat ca fiind un buzoian în vârstă de 19 ani, iar în urma depistării acestuia poliţiştii au stabilit că arma utilizată este un pistol din categoria armelor neletale, supuse autorizării.

„Totodată, arma a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor. Faţă de tânăr, poliţiştii efectuează cercetări, sub coordonarea parchetului, pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă neletală fără drept”, a transmis prin intermediul unui comunicat de presă IPJ Buzău.

Poliţiştii buzoieni au confiscat arma care ar fi fost deţinută în mod legal de unchiul tânărului. Potrivit unor surse, bărbatul cercetat este Alberto Grasu, producătorul coloanei sonore a filmului „Haita de acţiune”. Acesta este unul dintre cântăreții de trap din România, o ramură a hip-hop-ului, dar cu versuri explicite.

Trap este o nouă direcție muzicală care combină beat-ul de bază trap, muzica electronică, muzica hip-hop, muzica rap și muzica rock. Nu este limitată de încadrări oficiale și nu are o denumire bine-stabilită, de aceea mai poate fi denumită Club Trap, EDM Trap sau Trapstyle.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.