Candidatul PSD pentru Senat, Liliana Sbîrnea: Tehnocraţii, liberalii şi Preşedintele Klaus Iohannis s-au opus creșterii salariilor medicilor şi profesorilor

Candidatul PSD pentru un fotoliu de senator Liliana Sbîrnea, a explicat într-o postare pe reţeua de socializare Facebook, de ce fug medicii de spitalele mici de provincie dând exemplul negativ al unităţii sanitare din Râmnicu Sărat, care a ajuns să fie ocolită de către candidaţi la ultimele concursuri organizate de Minisiterul Sănătăţii.

În viziunea candidatei PSD, principala reposnabilitate pentru astfel de eşecuri, o poartă doar politicienii tehnocraţi şi liberali în frunte cu Preşedintele Iohannis, care s-au opussistematic majorărilor salariale prin diverse tertipuri inventate .

15078583_699869856829774_4566832921002377643_n

“Spitalul municipal din Ramnicu Sărat a scos la concurs 16 posturi de medici, inca de la inceputul acestei luni. Concursul ar fi trebuit sa se desfășoare conform inscrierilor. Insa, nu a existat niciun candidat care sa-si manifeste dorinta de a se inscrie la acest concurs. Facand referire tot la anul 2016, au mai avut loc, doua astfel de concursuri. Ambele cu acelasi rezultat, nu s-a prezentat niciun candidat.
In Octombrie 2016, cand s-a votat legea de creștere a salariilor doctorilor PARLAMENTARII PNL AU FUGIT DIN SALA! Nu au votat! Ce a facut Presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis? NU A PROMULGAT LEGEA, mai simplu spus, a inventat un motiv sa nu fie de acord cu creșterea salariilor doctorilor si a profesorilor! Din aceasta cauza, vom continua in acceasi situatie de pana acum: lasam medicii romani sa plece din tara lor!
Si atunci, de ce ne miram ca nu vine niciun doctor la Spitalul municipal din Ramnicu Sărat? Daca actuala guvernare considera ca blocarea salariilor personalului din domeniul sanatatii este o masura de precautie care le permite sa se laude in continuare cu excedent bugetar.
PNL si Presedintele poarta aceasta responsabilitate! Iar guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș, omul in spatele căruia sta ascuns tot PNL-ul, s-a opus creșterii salariilor doctorilor si a profesorilor. Dar, altfel, se lauda ca Romania are creștere economică.
Macar in felul acesta putem intelege care ii sunt prioritatile Guvernului tehnocrat: rezultate pe plus generate de refuzul de a aduce salariile din tara noastra la standarde apropiate cu cele europene.
In ceea ce priveste judetul Buzau, PNL se lauda ca organizează Bursa Locurilor de munca…
La cum se prezinta situatia, ne ramane doar sa speram ca nu vor avea acelasi rezultat ca la Spitalul municipal din Ramnicu Sărat: ZERO candidati!” a postat Liliana Sbîrnea pe Facebook.

     PSD BUZAU/ stiridebuzau.ro/ CUI 11160007

Fii Reporter