Camioane care transportau ilegal lemne, scoase din trafic de jandarmii Postului Montan Berca

Jandarmii buzoieni au intensificat acţiunile pe linia protejării fondului forestier. Astfel, echipaje de jandarmi din cadrul Postului Montan Berca au depistat în ultimele ore pe raza localităţii Sătuc, două transporturi ilegale de material lemnos.

Marți seara, în jurul orei 18.00, jandarmii montani au observat un tir care transporta material lemnos. Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Berca, tirul a fost oprit şi verificat. În urma verificărilor a reieşit că barbatul transporta materialul lemnos în baza unui aviz întocmit necorespunzător.

În urma măsurătorilor efectuate de lucrători din cadrul Cantonului Răteşti, a reieşit că pe aviz era trecută o cantitate care nu corespundea cu cantitatea transportată efectiv.
Astfel, jandarmii au confiscat 41,30 m3 cherestea fag tivită, fiind predată Cantonului Răteşti şi l-au sancţionat pe şoferul care efectua transportul cu avertisment.

lemnix

Totodată, în zilele următoare va fi sancţionată şi societatea comercială care a emis avizul neconform normelor legale.

Miercuri dimineaţă, jandarmii montani au identificat o autoutilitară staţionată pe DN 10, în localitatea Sătuc, care transporta material lemnos. După verificările făcute de jandarmi, a rezultat că avizul de transport nu era completat corespunzător.

Oamenii legii au confiscat 0,70 m3 material lemnos, fiind predat Cantonului Răteşti şi l- au sancţionat pe buzoian cu amendă conform art. 20 lit. a din Legea 171/2010. Totodată, în zilele următoare va fi sancţionată şi societatea comercială care a emis avizul necompletat corespunzător.

În perioada următoare, jandarmii buzoieni vor continua acţiunile pe linia protejării fondului forestier pentru prevenirea şi combaterea faptelor contravenţionale şi infracţionale de sustragere, transport şi comercializarea ilegală a materialului lemnos şi a altor produse ale pădurii.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI