miercuri, 21 februarie, 2024

Căminele de copii și vârstnici din Buzău primesc 19 tone de mere de la o asociație pomicolă din Bacău, prin intermediul Crucii Roșii

Căminele de copii și vârstnici din Buzău primesc 19 tone de mere de la o asociație pomicolă din Bacău, prin intermediul Crucii Roșii

Facebook
Twitter
Email

Crucea Roșie Buzău a intensificat seria acțiunilor umanitare desfășurate în sprijinul categoriilor sociale defavorizate. Astfel, voluntarii Crucii Roșii au ajuns marți în localitatea Pietroasele, unde au oferit sprijin unui număr de 50 de familii nevoiașe, majoritatea vârstnici.

Familiile identificate în baza anchetelor sociale au primit de la voluntarii Crucii Roșii câte un pachet cu alimente greu perisabile, fiecare de câte 15 kg. Este vorba despre produse cu care să-și aprovizioneze pentru un timp cămara, precum ulei, mălai, făină, conserve cu carne și legume, bulion, paste făinoase și dulciuri.

Totodată, astăzi, 28 septembrie, voluntarii organizației umanitare au în desfășurare o nouă acțiune, care vizează mai multe cămine de copii și vârstnici. După ce un TIR cu 19 tone de mere va ajunge de la Bacău, la sediul Crucii Roșii, voluntarii vor distribui întreaga cantitatea de fructe, trimise de Asociația Pomicolă Itești Bacău, cu sprijinul filialei Crucii Roșii din acest județ.

Merele vor ajunge atât la căminele din cadrul DGASPC Buzău, la cele din cadrul Fundației „Sf.Sava”, la Cantina Socială, precum și la Centrul de zi și de noapte din municipiul Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.