joi, 13 iunie, 2024

Cadou neașteptat, promis fetiței nechemate la serbare pentru că n-a avut costum popular

Cadou neașteptat, promis fetiței nechemate la serbare pentru că n-a avut costum popular

Facebook
Twitter
Email

Cazul fetiţei din judeţul Buzău despre care s-a scris că nu a putut lua parte la serbarea de 1 Decembrie pentru că nu avea costum popular a stârnit un val de emoţii. Un maramureşean, preşedintele Asociaţiei „Părinţi Salvatori”, a decis să ia atitudine. El îi va trimite fetiţei un costum popular moroşenesc, în mod simbolic.

Bărbatul şi-a anunţat pe Facebook intenţia de a dona costumul, „în memoria lui Luca”, băieţelul pe care l-a pierdut în urmă cu trei ani.

„Am rămas blocat de un asemenea gest, dar mă feresc să judec, pentru că nu am toate elementele. Dar, dacă situaţia este aşa cum a fost prezentată în presă, e de neacceptat un asemenea comportament. Toţi înţelegem ce înseamnă o fotografie sau o imagine în care toată lumea trebuie să fie îmbrăcată într-un anumit fel, disciplina pentru un cor, dar vorbim totuşi de nişte copii de grădiniţă dintr-o localitate unde poate nu toţi părinţii au posibilităţi financiare. Se putea găsi un rol şi pentru fetiţa respectivă, chiar dacă n-a respectat «dress code-ul»”, spune Vasile Vlaşin.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.