luni, 26 februarie, 2024

VIDEO Căderi de bolovani pe DN10, la Siriu. Traficul a fost deviat

VIDEO Căderi de bolovani pe DN10, la Siriu. Traficul a fost deviat

Facebook
Twitter
Email

Traficul rutier este oprit pe DN 10 Buzău – Brașov, la kilometrul 87+200 metri, în zona localității Siriu, județul Buzău, din cauza căderilor de pietre de pe versant, pe suprafața de rulare.

UPDATE Subprefectul județului Buzău, Marieta Boloș, împreună cu specialiști de la ISU și de la Drumurile Naționale s-a deplasat, joi, în zona afectată de alunecările de teren.

Autoritățile iau în calcul, ca principală variantă de lucru, să îndepărteze barajul de roci cu ajutorul explozibililor, operațiune care se va putea efectua, cel mai devreme, în cursul zilei de vineri.

Pe carosabil au ajuns arbori si blocuri întregi de piatră, dar și bolovani, care au dus la închiderea totală a circulației.

Se acționează pentru îndepărtarea obstacolelor, fiind deviat traficul pe ruta DN 10 (Poieni) – DJ 102 B (Calvini) – Vălenii de Munte.

Echipajele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, sosite la faţa locului, iau în calcul detonarea stâncii care ocupă o bandă din drumul naţional.

Lucrătorii de la ”Drumuri Naţionale” nu pot intra deocamdată să cureţe carosabilul cu buldoexcavatoare, deoarece riscul surpării versantului este încă mare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.