joi, 29 februarie, 2024

Buzoienii stau ca sardelele în autobuzele care circulă pe rutele din județ

Buzoienii stau ca sardelele în autobuzele care circulă pe rutele din județ

Facebook
Twitter
Email

Autobuzele sau microbuzele cu care se deplasează buzoienii pe rutele din județ lasă mult de dorit, atât în privinţa confortului cât şi a stării tehnice. Miercuri, în doar câteva zeci de minute, poliţiştii au descoperit nereguli din cele mai grave, în ceea ce priveşte transportul în comun pe rutele din judeţ.

”Până în momentul de față avem constatate abateri privind transportul mai multor călători decât se prevede certificatul de înmatriculare, nepurtarea centurii de siguranță la conducătorii auto, iar ca stare tehnică avem o singură abatere, urme ușoare de rugină pe caroseria exterioară a autovehiculului de transport”, a declarat comisar șef Silviu Dinu, Serviciul Rutier IPJ Buzău.

Cea mai frecventă dintre abateri a fost depăşirea numărului de călători prevăzut în talon, dar au fost depistaţi şi şoferi care nu purtau centura de siguranţă, sau autobuze vechi şi pline de rugină.

Pe lângă suprapopularea autovehiculelor, patronii firmelor de transport apelează, mai nou,la un alt tertip. Inspecţia tehnică a maşinilor este făcută, cel mai adesea, în zilele de sîmbătă, atunci cînd Registrul Auto Român nu monitorizează şedinţele de verificare a autovehiculelor.

În acest sens, comisia de transport din cadrul consiliului judeţean a făcut o sesizare la RAR Bucureşti, pentru a stopa astfel de practici.

În urma acestor verificări de astăzi și de săptămâna viitoare vom face o solicitare la Registrul Auto Român filiala București, unde solicităm ca perioada de monitorizare a RAR-ului către stațiile de ITP să fie monitorizate luni – vineri, nepermițând ca inspecția tehnică să se facă sâmbăta când RAR-ul nu verifică, pentru că acel autobuz care era pln de rugină a făcut ITP-ul într-o zi de sâmbătă când logic, nu era monitorizat”, a menționat Adrian Petre, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău.

Pentru nerespectarea celor mai elementare reguli, în ceea ce priveşte transportul în comun, patronii firmelor de pe traseele judeţene riscă ridicarea taloanelor autovehiculelor sau chiar pierderea licenţei de transport.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.