miercuri, 22 mai, 2024

Buzoienii se pot testa Covid-19 în peste 60 de cabinete ale medicilor de familie

Buzoienii se pot testa Covid-19 în peste 60 de cabinete ale medicilor de familie

Facebook
Twitter
Email

Numărul medicilor de familie din județul Buzău dispuși să testeze gratuit, în cabinetele proprii, persoanele suspecte de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, este într-o ușoară creștere. Inițial, doar 52 de medici își anunțaseră disponibilitatea de a efectua testele. Acum, numărul lor depășește 65.

Testarea se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistența medicală primară, iar medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât și alte persoane, cu condiția ca acestea să fie eligibile.

Pentru fiecare persoană testată, medicii vor primi de la Ministerul Sănătății 50 de lei, ce reprezintă contravaloarea testului, manopera, materialele și echipamentele de protecție necesare testării.

De precizat că trei dintre cele patru centre de evaluare Covid-19, câte va avea Buzăul, au devenit funcționale.

Este vorba despre cele de la Buzău, Râmnicu Sărat și Nehoiu. Deocamdată, însă, numărul persoanelor care au fost investigate aici este foarte mic. Fiecare centru de evaluare va funcționa zilnic între orele 08:00 – 14:00, iar capacitatea lor de evaluare este de 18 pacienți pe zi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură