joi, 29 februarie, 2024

Buzoienii nu mai pot construi, dacă nu asigură și locuri de parcare prin proiect. Este inițiativa consilierului local Constantin Ionescu

Buzoienii nu mai pot construi, dacă nu asigură și locuri de parcare prin proiect. Este inițiativa consilierului local Constantin Ionescu

Facebook
Twitter
Email

Orice buzoian care vrea să ridice un imobil va fi obligat să prevadă prin proiectul tehnic şi un anumit număr de locuri de parcare. În caz contrar, investiţia respectivă nu primește autorizaţia de construire. Acesta este proiectul de hotărâre pe care consilierul municipal independent, Constantin Ionescu, încearcă să o promoveze spre dezbatere.

Constantin Ionescu a înaintat Primăriei un proiect de hotărâre privind eliberarea autorizațiilor de construcție doar după ce solicitanții fac dovada existenței locurilor de parcare aferente. În expunerea de motive a proiectului, Ionescu se sprijină pe insuficiența locurilor de parcare și pe necesitatea fluidizării traficului într-un oraș supraaglomerat.

Numărul minim de locuri de parcare, în functie de destinația investitiei, este prevăzut în proiect Astfel, pentru construcții administrative, necesarul minim de locuri de parcare va fi de câte un loc de parcare pentru 10 – 40 salariați, pentru construcții financiar-bancare, necesarul minim de locuri de parcare va fi de câte un loc de parcare la 20 de salariați și un spor de 50% pentru clienți.

La finalul proiectului se menționează faptul că se interzice cu desăvârșire emiterea autorizatiei de construire, daca prin documentatia tehnică depusa pentru autorizatie nu sunt prevazute locurile de parcare minime conform proiectului de hotarare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.