duminică, 14 iulie, 2024

Buzoienii, așteptați sâmbătă la „BOBAS 2024”

Buzoienii, așteptați sâmbătă la „BOBAS 2024”

Facebook
Twitter
Email

Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu” de la Boboc organizează sâmbătă, 15 iunie, pe aerodromul din localitate, un miting aviatic de excepţie. “BOBOC AIR SHOW-BOBAS 2024” este o activitate a aviatorilor români care se pregătesc în unitatea de la Boboc.

În cadrul evenimentului aronautic, vor putea fi admirate numeroase tipuri de aeronave, între care legendarul supersonic american F16, avionul multirol aflat în dotarea Forțelor Aeriene Române.

De asemenea, sâmbătă, vor brăzda cerul Buzăului aeronave de tipul F18, din dotarea Forțelor Aeriene Finlandeze, și Eurofigher Typhoon, din dotarea Forțelor Aeriene Regale Britanice. Spectacolul va fi completat de elicoptere militare, dar și de avioane de acrobație sau ultrauşoare, motoparapante, aeromodele şi o expoziţie statică de tehnică militară.

În deschidere, se va desfășura prima ediție a BOBOC AIR BASE RUN – eveniment de alergare pentru amatori, organizat pe un traseu de 13 km, în interiorul Bazei Aeriene de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu”.

Intrarea publicului este liberă. Pentru a se evita aglomerația, accesul în bază se va organiza începând cu ora 08.00.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.