miercuri, 21 februarie, 2024

Buzoieni reținuți pentru comercializare ilegală de tutun

Buzoieni reținuți pentru comercializare ilegală de tutun

Facebook
Twitter
Email

Doi bărbați din Buzău, de 47 și 54 de ani, au fost reținuți de polițiști, după ce au fost prinși că fabricau ilegal țigări. Trei mandate de percheziție domiciliară au fost puse în executare, marți, în Buzău și Luduș, de către Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din Mureş.

Poliţiştii din Buzău au ridicat aproximativ 170 de kilograme de tutun, 1.280 de ţigarete confecţionate artizanal maşini de mărunţit şi aparate de injectat.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din Mureş, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară în Buzău şi Luduş, la persoane bănuite de producere ilegală, deținere şi comercializare în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării.

Activităţile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău.

Din cercetări a reieşit că trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 41 şi 54 de ani, din Buzău şi Mureş, s-ar fi aprovizionat şi ar fi deţinut la domiciliul tutun şi ţigarete de diverse mărci, stocurile create fiind ulterior comercializate.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi au ridicat în vedera continuării cercetărilor 164 kg de tutun, 1280 de ţigarete confecţionate artizanal, maşini de mărunţit şi aparate de injectat. Au fost puse în executare trei mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Miercuri, cei doi buzoieni au fost prezentaţi parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.