joi, 28 martie, 2024

Buzoieni, la înmormântarea tânărului care murit înecat în Dâmbovița. ”Sâmbătă trebuia să mergem în Drăgaică”

Buzoieni, la înmormântarea tânărului care murit înecat în Dâmbovița. ”Sâmbătă trebuia să mergem în Drăgaică”

Facebook
Twitter
Email

Daniel Dobrotă, tânărul de 25 de ani care a plătit cu moartea gestul eroic de a-și salva prietenul de la înec, a copilărit lângă Buzău. Venea săptămânal în Lipia, unde îl așteptau cei mai buni amici ai săi. Aceștia abia își revin după aflarea teribilei vești.

Ploieşteanu, aşa cum îl ştiau prietenii pe Daniel Dobrotă, a murit în apele râului Dâmboviţa din Capitală.

Se pare că Daniel, împreună cu alţi doi prieteni petrecuseră la terasele din complexul studenţesc.

La un moment dat, Ionuţ, în vârstă de 16 ani, a alunecat şi a căzut în Dâmboviţa. În ajutorul lui a sărit Daniel. Din fericire, primul a ieşit singur la mal. Nu şi salvatorul lui. Daniel a intrat în apă şi nu a mai ieşit.

Daniel Dobrotă a copilărit în Buzău, la bunica, iar de patru ani stătea în chirie în București, unde își găsise un loc de muncă. Cei mai buni prieteni, care îl știu din copilărie, sunt șocați.

”Am vorbit cu Daniel cu o seară înainte de tragedie. Sâmbătă trebuia să ne întâlnim și să ne distrăm în târgul Drăgaica. Acum mergem la înmormântarea lui”, spune Mihai, un amic din Lipia.

Vestea morţii lui Daniel Dobrotă a căzut ca un fulger pentru familie și prieteni. Mesajele de condoleanțe, de părere de rău și de durere sfâșietoare curg din plin pe reţelele de socializare.

”Aproape în fiecare weekend venea în Lipia, la un unchi, pentru că îi făcea plăcere să stea cu noi. Era un tip săritor; dacă noaptea aveai nevoie de ajutor, el te ajuta. Cred că acest curaj al lui l-a făcut să sară în apă în ajutorul acelui băiat”, spune Marian, unul dintre prietenii lui Daniel.

Înmormântarea lui Daniel Dobrotă va avea loc, sâmbătă, în municipiul Ploiești, unde locuiesc părinții lui.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.