Buzoianul care a dispărut marți în Munții Baiului a fost găsit decedat de jandarmii montani

Un buzoian de 49 de ani a fost găsit mort, la Predeal, după ce fusese căutat de jandarmi și salvamontiști timp de două zile. Bărbatul era originar din localitatea buzoiană Pătârlagele şi lucra cu ziua, fără forme legale, la cabana Gârbova situată în Munţii Baiului, între Predeal şi Azuga.

La începutul săptămânii, se pare după o ceartă cu patronul, bărbatul a plecat de la cabană în jurul orei 15.30 şi nu s-a mai întors. Patroana cabanei a fost cea care a sunat la 112 după două ore de la dispariţia bărbatului. Viscolul de afară și temperatura de – 10 grade l-au răpus, trupul său fiind descoperit zăcând într-o vale, într-o zonă care nu este traseu turistic şi în care nu există semnal.

„În urma apelului primit la 112 salvamontiştii şi jandarmii montani au demarat căutările. Acestea au continuat în toată această perioadă folosindu-se inclusiv ATV-ul şenilat din dotarea postului montan Predeal, efective ale Jandarmeriei Braşov şi Prahova, dar şi colegii de la Salvamont. Astăzi la ora 12.00 bărbatul a fost găsit decedat, la 1-1,5 km distanţă de cabana Gârbova, într-o zonă împădurită şi nu pe un traseu montan. Corpul neînsufleţit a fost coborât în Valea Limbăşel, fiind preluat de Salvamont Azuga şi transportat la LML pentru autopsie. Cercetările sunt continuate de Poliţie oraşului Predeal sub coordonarea procurorului de caz“, a declarat Ciprian Aldea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jardarmi Braşov.

Ultima dată, bărbatul a vorbit cu o rudă la telefon căreia i-a spus că se apropie de casă fără să își dea seama, noapte fiind, că s-a rătăcit.

Fii Reporter