vineri, 24 mai, 2024

Buzoiancă de 42 de ani, mama unui bebeluș de trei luni, s-a aruncat de la etajul opt al blocului în care locuia

Buzoiancă de 42 de ani, mama unui bebeluș de trei luni, s-a aruncat de la etajul opt al blocului în care locuia

Facebook
Twitter
Email

O tragedie de nedescris s-a produs, joi dimineață, în municipiul Buzău, cel mai probabil din cauza depresiei. Această maladie pare că a împins o femeie de 42 de ani, mămica unui bebeluș de numai trei luni, să se arunce de la etajul blocului în care locuia.

Tragedia a avut loc joi dimineață, înainte de ora 07:00, când trecătorii au auzit un zgomot puternic, în spatele unui bloc turn din cartierul Unirii Sud. Trupul femeii a ajuns mai întâi pe parbrizul unui vehicul din parcare, apoi pe caldarâm.

La scurt timp, martorii aveau să descopere că femeia decedată prin căderea de la înălțime este vecina lor, Lucia, mămica unui bebeluș de numai trei luni. Au tras concluzia că s-a aruncat prin fereastra de la bucătărie, singura care era larg deschisă imediat după producerea incidentului.

„Polițiștii din Buzău au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi căzut de la etajul unui bloc din municipiu. În baza sesizării, la fața locului au fost direcționate echipaje de poliție care au constatat că cele sesizate se confirmă, stabilind că este vorba despre o femeie de 42 de ani”, a declarat Ane Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Femeile de serviciu din bloc au fost și ele martore la scena dramatică. Una dintre ele mărturisește că multă vreme de acum înainte va fi bântuită de imaginea întâmplării de joi dimineață. „Pe soțul ei l-am auzit țipând aici. A căzut pe o mașină? Da, pe o mașină a căzut din ce ne povestea lumea care era aici”, povestește una dintre angajatele asociației de proprietari.

Lucia era mama unui bebeluș de trei luni, iar în ultimii ani se lupta cu o depresie puternică. A suferit mult după decesul mamei, în 2021, de Covid, apoi și-a pierdut tatăl în urmă cu trei luni, chiar înainte să nască. A avut și câteva internări la psihiatrie.

Lucia avea o relație de concubinaj cu tatăl copilului. După ce a născut, la începutul acestui an, foarte rar a mai fost văzută de vecini. Nou-născutul era în casă în timp ce mama lui zăcea fără suflare pe asfalt.

Psihologii susțin că una din cinci femei suferă de depresie postnatală, cea care ar fi împins-o și pe Lucia să-și pună capăt zilelor.

Simptomele acestei maladii includ sentimente de tristețe, lipsă de interes sau plăcere în activitățile obișnuite, oboseală excesivă, schimbări de apetit, tulburări de somn, sentimente de inutilitate sau vinovăție excesivă, dificultăți de concentrare și gânduri de auto-vătămare sau de vătămare a copilului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.